Märkämaalaus alan ammattilaiselta

Märkämaalaus sekä pulverimaalaus kuuluvat Hitsaus- ja Rakennustyö Ahon ammattitaitoisiin palveluihin.

Märkämaalaus nykyaikaisilla laitteilla

Laitteemme, joilla märkämaalaus suoritetaan, on uusittu muutamia vuosia sitten. Nykyisin meillä onkin kaksi maalauspaikkaa, joista toinen on tarkoitettu suurien kappaleiden maalaukseen. Suuremmassa tilassa onnistuu mm. kuorma-auton lavan maalaaminen.

Toinen märkämaalaus -linjamme sisältää kiertävän radan, johon kappaleet ripustetaan koukkuihin.

Molemmissa kammioissa on määräysten mukaiset kaasutunnistimet sekä tehokkaat ilmanvaihdot ja ilman lämmitys. Maalin sekoittimet ja maalit ovat omassa tuuletetussa tilassaan.

Ennen märkämaalausta kaikki kolmesta millimetristä ylöspäin olevan ainepaksuuden omaavat kappaleet teräskuulapuhalletaan puhalluskaapissa. Vaihtoehtoisesti kooltaan suuret kappaleet puhalletaan käsipuhalluksena. Tämä poistaa esim. valssihilseen levyn pinnalta ja auttaa maalia tarttumaan paremmin.

Vaihtoehtona suosittu pulverimaalaus

Pulverimaalaus toteutetaan linjastolla, jonka alussa tapahtuu fosfatointipesu. Tämä pesu poistaa kappaleiden pinnalta rasvoja, kuten hitsaussprayn ja levyjen pinnalla olevan suojarasvan, ja parantaa näin pulverimaalin tarttuvuutta. Tämän jälkeen seuraavassa vaiheessa tuote kuivataan ennen sen pulverointia. Viimeisenä vaiheena tuotteet laitetaan hieman alle 190 asteiseen uuniin, jossa pulveri palaa kiinni kappaleeseen ja antaa sille tasaisen pinnan.

Pulverimaalauksen hyvänä puolena on sen hyvä kestävyys ja tarttuvuus, jos kappale ei saa iskumaisia kolhuja. Ohutlevytöissä monesti juuri pulverimaalaus on maalausmuoto, jonka asiakkaat valitsevat.

Maalaustyöt toteutetaan aina asiakkaan toiveiden mukaan

Suoritamme maalausta asiakkaan omien toiveiden mukaan, mutta yleisimpänä maalauksena on pohjamaali ja sen jälkeen pintamaali Ral-koodien mukaan.

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä siihen, että he saavat myös maalauksen samasta paikasta kuin muut työvaiheet, eikä kappaleita tarvitse lähettää muualle maalattavaksi. Hitsaus- ja Rakennustyö Aho hoitaa myös metallin laserleikkaukset, mig ja tig hitsauksen sekä koneistukset ammattitaidolla!

Ota yhteyttä ja tilaa märkämaalaus tai pulverimaalaus meiltä!

Katso yhteystiedot ja pyydä tarjous »